Δάκρυσε ο Μπακογιάννης για την Αγία Σοφία. Φέρνει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αλήθεια γατί δεν παίρνει τηλέφωνο και τον συμφοιτητή του, γιο του Ερντογαν να του τα ψάλλει για τα καμώματα του πατέρα του;

«Η Αγία Σοφία δεν είναι εργαλείο πολιτικής, δεν είναι ιδιοκτησία. Είμαστε όλοι προσωρινοί στο πέρασμα της ιστορίας και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, διαπράττει ύβρη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

2645671B-28F0-4CA2-9FD0-2524FC6812F7

Όπως σημειώνει: «Κληρονομούμε και παραδίδουμε στις επόμενες γενιές τη διαφύλαξη και την προστασία των παγκόσμιων συμβόλων. Η Αθήνα, οικοδέσποινα και θεματοφύλακας της ιστορίας, το γνωρίζει καλά». «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, εισηγούμαι την έκδοση ψηφίσματος, για να στείλουμε το δικό μας μήνυμα. Το μήνυμα που λέει ότι οι όποιες δικαστικές ή πολιτικές αποφάσεις είναι, εν τέλει, πολύ μικρές και εφήμερες μπροστά στην ιστορία της Αγίας Σοφίας» καταλήγει ο κ. Μπακογιάννης.

Ο Μπακογιάννης γνωρίζει πολύ καλά την οικογένεια Ερντογαν καθώς όπως είχε αποκαλυψει η Ντορα Μπακογιάννη ήταν συμφοιτητής με τον γιο του Ερντογαν στο Χαρβαρντ.