Κοινωνία

Στην Ελλάδα, οχι στο εξωτερικό: Έγιναν 374 επιθέσεις σε ορθόδοξους ναούς το 2020!

Ορθόδοξη Πίστη

Το 95% των στόχων είναι χριστιανικοί τόποι λατρείας
Δεν είναι μόνον στα κράτη της Μέσης Ανατολής ή της Αφρικής που οι χριστιανοί και οι ναοί τους δέχονται επιθέσεις, αλλά ακόμη και στο ίδιο το λίκνο της Ορθοδοξίας, στη χώρα μας.

Αυτό αποκαλύπτει αναλυτική έκθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις επιθέσεις κατά χώρων λατρείας στη χώρα μας, η οποία ανατρέπει κάθε είδους ρητορική περί… ισλαμοφοβίας και λοιπών συναφών εννοιών και αναδεικνύει σε νούμερο ένα -με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο- στόχο επιθέσεων τους χριστιανικούς ναούς.

Συνολικά, μόνον για το έτος 2020 καταγράφηκαν στη χώρα μας τετρακόσια τέσσερα (404) περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, με τα 385 από αυτά να αφορούν χριστιανικούς τόπους λατρείας, σχεδόν δηλαδή το 95% του συνόλου. Συγκεκριμένα, τριακόσια εβδομήντα τέσσερα περιστατικά αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή το 92,57% επί του συνόλου. Εφτά περιστατικά αφορούν την Καθολική Εκκλησία, ήτοι το 1,73% επί του συνόλου. Τέσσερα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 259 επιπλέον λέξεις

Κατηγορίες:Κοινωνία, Ροή Ειδήσεων, news

Tagged as: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.